Over Martha van Elst

Even voorstellen

Ik ben Martha, geboren in 1980 en co-moeder van 3 jongens.

Ik ben trainer bij Mindfulness Praktijk voor Aandacht. Mijn interesse in wat mensen drijft om te doen wat ze doen, heeft me gebracht bij een zoektocht naar mezelf. Inmiddels ben ik een post HBO coach-opleiding en vele uiteenlopende trainingen, workshops en individuele trajecten op het gebied van zelf-ontwikkeling verder. En hoe “wijzer” ik word op dit gebied hoe meer ik me realiseer dat alleen nu, dit ene moment, telt.

Dat ik heel veel kan weten en begrijpen met mijn hoofd, maar dat het me meer helpt om elk nieuw moment weer nieuwsgierig te zijn naar wat er gebeurt en wat ik ervaar. Dat ik een leerling mag zijn en een leraar tegelijk.

Mindfulness leert me dit. In 2015 deed ik zelf een 8-weekse mindfulness training en het opende een nieuw stukje in mezelf. Het niet alleen maar analyseren van mezelf, maar dat op een milde en vriendelijke manier te doen. Door die vriendelijke houding naar mezelf heb ik mezelf zoveel meer ruimte kunnen geven. Daar wilde ik meer van en dus ben ik de opleiding tot MBSR trainer gaan volgen bij het Instituut voor Mindfulness, deze heb ik in mei 2021 afgerond.

Ik ben heel blij en dankbaar dat ik nu door mag geven wat mij (en vele anderen) heeft geholpen om te vertragen, om inzichten te krijgen in patronen en te gaan zien waar je wel en geen invloed op hebt. Zodat je je minder mee laat slepen in de maalstroom van het leven en meer vertrouwen gaat ervaren temidden van alles.

Ik ben als mindfulness trainer geregistreerd lid bij het VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers Nederland). Dit is een voorwaarde voor zorgverzekeraars die vergoeding bieden voor mindfulness.